Että sellainen viikonvaihde…

Mikähän lie tähtiin kirjoitettu sääntö se on, että koira järjestää jännitystä aina viikonloppuna tai viikonloppua vasten. Olen kaksi kertaa lähtenyt Norpan kanssa samalta seisomalta eläinlääkäriin – molemmat kerrat tietysti päivystysaikana. Ensimmäisellä kerralla pennulla ei pysynyt vesikään sisällä ärhäkän vatsataudin vuoksi, joten kuivumisvaara oli ilmeinen. Toisella kertaa Norppa juoksenteli aivan maanisesti päin seiniä toisen takajalkansa vuoksi, joten kuvittelin ilman muuta kintereen prakanneen lopullisesti. Lopullinen syy käytökselle jäi arvoitukseksi, mutta kyseessä saattoi olla ampiaisen pistos. Onneksi tällä kertaa selvittiin ilman päivystysvierailua eikä eläinlääkäriin tarvinnut lopulta lähteä ollenkaan.

Norppa veteli lauantaina aamupalaksi banaanimuffinin ja siinä sivussa myös sen silikonisen vuoan. Ei muuta kuin puhelin käteen ja soittoa eläinlääkäriasemalle. Koska kyseessä on pehmeä ja taipuisa esine, sain ohjeeksi oksennuttaa 3 % vetyperoksidilla: kerta-annoksena 1 ml/kg, muttei kuitenkaan yli 25 ml. En tiedä Norpan tarkkaa painoa tällä hetkellä, mutta se huitelee jossain 25 kilon ja 30 kilon välissä, joten lykkäsin koiralle 25 ml 3 % vetyperoksidia. Ei niin mitään reaktiota. Mokoma teräsmaha. Seuraavaksi sitten vaan odoteltiin ja toivottiin sormet ristissä, että vuoka tulee jompaa kumpaa kautta luonnollisesti ulos. Ohjeena pienet ruoka-annokset ja voinnin tarkka seuraaminen, kunnes vuoka löytää tiensä ulos.

Norpan voinnissa ei tapahtunut minkäänlaisia muutoksia, vaan se pysyi omana (nälkäisenä) itsenään. Annoin lauantai-iltana parafiiniöljyä sillä ajatuksella, että öljy jouduttaisi ja mahdollisesti helpottaisi läpikulkumatkaa. Parafiiniöljy ei tuntunut vaikuttavan vielä lauantai-iltana. Sunnuntaiaamuna Norppa oksensi pienen määrän vatsan sisältöä, mutta ei vuokaa. Parafiiniöljyn vaikutus näkyi aamun ulkoilulla: tuotosta kyllä riitti, mutta vuoka antoi edelleen odotuttaa itseään. Jatkoin parafiiniöljyn antamista vielä sunnuntaipäivän. Maanantaina öljyputeli sai kuitenkin jäädä hyllyyn, koska se ei näyttänyt tuottavan toivottua lopputulosta. Alkuviikko kului edelleen Norpan tuotoksia kepillä sörkkien:

Maanantaina – ei mitään.
Tiistaina – ei mitään.
Tänään keskiviikkona kasasta pilkisti keltaista – VIHDOINKIN!


Pullahiiri kera paperisen muffinivuoan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *