Norppa

”Seals are just dog mermaids”

Nimi: Taraino’s Some Like It Hot ”Norppa”
Rotu: Labradorinnoutaja
Sukupuoli: Narttu
Syntymäaika: 07.12.2012
Isä: A Sense of Pleasure’s I’m A Joker
Emä: Taraino’s Royal Flush
Terveys: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, kinnernivelten ocd (lisää terveydestä)

Norppa on ollut pienestä pitäen itse rauhallisuus, dieselmallinen labradorinnoutaja, jota ei juurikaan tarvinnut erikseen opettaa rauhoittumaan. Mikäli mitään mielenkiintoista ei tapahdu, se heittäytyy pitkäkseen, huokaisee syvään ja ottaa pienet torkut. Tästä syystä Norppa kulkee vaivattomasti mukana paikasta toiseen. Helppoudesta kertonee jotain se, että useampikin bussissa vieressäni istunut kanssamatkustaja on kyydistä poistuessamme todennut minulle: ”Oho, sulla oli koira siellä jaloissa – enpäs huomannutkaan!”

Näennäisestä rauhallisuudestaan huolimatta Norpalla on ne omat hetkensä, jolloin jokainen sen neljästä jalasta veisi omaan suuntaansa. Norppa taitaa taitaa nukkua aina toinen silmä auki, sillä se on nanosekunnissa paikalla, kun jotain mielenkiintoista tapahtuu. Avasinpa sitten laukun tai jääkaapin, musta kirsu tunkee silmänräpäyksessä tutkimaan sen sisältöä. Koivista irtoaa tällä hetkellä vähän turhankin paljon vauhtia, jos koira saa suuhunsa sukan, lapasen tai jonkin muun kielletyn hedelmän.

Haaveilin saavani Norpasta monipuolisen kaverin erilaisiin koiraharrastuksiin. Etunenässä minua olisivat kiinnostaneet vepe, taipparit, haku, mejä ja/tai toko, mutta kaikki harrastustoiveet valuivat viemäristä alas ocd-diagnoosin myötä. Kintereet eivät kuitenkaan ole vieneet Norpalta touhuamisintoa, vaan se tykkää muun muassa kantaa hanskoja ja harjoitella temppuja. Päivittäinen aktivointitarve pyritäänkin täyttämään pienten tehtävien ja aktivointilelujen avulla.


Viimeisimmät merkinnät

Norppa

"Norppa eli kiehkuraishylje (Pusa hispida, aiemmin Phoca hispida) on suhteellisen pienikokoinen hyljelaji, joka elää pohjoisilla alueilla ja lisääntyy jäällä. Aikuiset norpat ovat 85–160 senttimetriä pitkiä ja painavat 40–90 kilogrammaa. Norpat voivat elää jopa 35-vuotiaiksi. Muista hylkeistä norpan erottaa muun muassa lyhyempi kuono ja litteämpi naama. Silmät katsovat suoremmin eteenpäin kuin muiden hylkeiden luoden vaikutelman inhimillisistä kasvoista. Norpan erottaa myös sen selässä ja kyljissä olevista vaaleista renkaista."
Wikipedia

Sivuston hallinta

Veden valamia is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Veden valamia