Norpan terveys

Luusto

Lonkkanivelet Virallinen lausunto A/A (08/2014, kuvaaja Kai Skutnabb)
Kyynärnivelet Ristiriitaiset lausunnot ortopedeilta välikuvissa 11/2013
Esa Eskelinen: ”Hieman luupiikkejä reuna-alueilla, merkki koronoideus OCD ongelmasta”
Kai Skutnabb: ”Vasemmassa kyynärnivelessä vähän reaktioita”

Kinner- ja kyynärnivelten röntgenkuvat
Virallinen lausunto 0/0 (08/2014, kuvaaja Kai Skutnabb)

Kinnernivelet Bilateraalinen (molemminpuolinen) osteokondroosi diagnosoitu 11/2013
Kinner- ja kyynärnivelten röntgenkuvat
Esa Eskelisen lausunto
Kai Skutnabbin lausunto
Irtopalat poistettu tähystämällä 12/2013
Selviä nivelrikkomuutoksia 11/2014 (ortopedi Timo Talvio)
IRAP-hoito aloitettu 12/2014
Olkanivelet Ei muutoksia välikuvissa 11/2013 (ortopedit Esa Eskelinen ja Kai Skutnabb)
Polvinivelet Ei muutoksia välikuvissa 11/2013 (ortopedit Esa Eskelinen ja Kai Skutnabb)
Selkä Tutkittu epävirallisesti terveeksi 11/2014 (ortopedi Timo Talvio)

Iho, korvat ja silmät

Toisinaan pieniä iho-oireita ja korvissa hieman hiivaa

01/2014 Norppa ei raavi korviaan tai puistele päätään, mutta korviin tuppaa kehittymään hiivaa jossain määrin. Lisäksi Norpalla on ollut satunnaisia punotusoireita tassuissa erityisesti runsaan uimisen jälkeen ja hienoista anturoiden halkeilua talvella. Korvien hiiva on pysynyt kurissa ruokavaliolla ja säännöllisellä putsaamisella. Ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan korvatulehduksen aikana ruokana oli viljaton Orijen Whole Prey Puppy Large. Kokeilin välissä Brit Care Junior large Breed lamb&ricea, mutta se sai korvat hiivamaan entistä pahemmin. Tällä hetkellä Norppa syö viljatonta Purizon Adult Fishiä. Hiivaa kehittyy edelleen, mutta maltillisesti. En ole ainakaan toistaiseksi katsonut tarpeelliseksi eliminaatiodieetin kokeilemista.
01/2015 Tassujen punotukset ja korvien hiiva vaikuttaisivat jääneen historiaan. Kesällä varpaiden välit punottivat hienoisesti innokkaimman uintikauden aikana, mutta koira ei kutissut ja punotus hävisi syksyn myötä. Hotspottia ei ole ollut. Korvat ovat pysyneet jo useiden kuukausien ajan hiivattomina, vaikka puhdistaminen on ollut epäsäännöllistä. Varpaiden anturoiden kärjet ovat alkaneet talven tullen taas halkeilla hienoisesti, mutta eivät ole missään välissä vaivanneet koiraa. Rasvaan anturoita toisinaan Tummelilla. Ravintona on edelleen viljaton Purizon Adult Fish, mutta Purizon Adult Lamb & Salmonia on myös syöty muutama säkki ilman ongelmia.

Oikean takajalan suurimmasta anturasta kuoriutui päällimmäinen ihokerros pois 01/2014

Norppa vinkaisi suolenkillä, nosti oikean takajalkansa jalan hetkeksi ylös ja nuoli sen tassua. En nähnyt mitään poikkevaa eikä tassu näyttänyt enää loppupäivän aikana vaivaavan koiraa. Anturan päälimmäinen kerros oli kuitenkin seuraavana aamuna poissa. Pari päivää myöhemmin anturan etuosasta, terveen ja kuoriutuneen alueen rajalta löytyi puhdistuksen yhteydessä 5-10 mm pitkä oksanpätkä. Antura umpeutui reilussa kuukaudessa.

Kuukauden kestänyt, hiivan aiheuttama korvatulehdus 08/2013

Muut sairastelut

Katkennut maitohammas 04/2013

Kärki, tai oikeammin lähes puolet hampaasta, irtosi siististi. Hampaan ydin jäi näkyviin, joten maitohammas poistettiin, jotta ytimen kautta ei pääse bakteereja ikeneen ja mahdollisesti vaurioittamaan tulossa ollutta pysyvää hammasta. Katkeamisen syy ei ole tiedossa.

Viimeisimmät merkinnät

Norppa

"Norppa eli kiehkuraishylje (Pusa hispida, aiemmin Phoca hispida) on suhteellisen pienikokoinen hyljelaji, joka elää pohjoisilla alueilla ja lisääntyy jäällä. Aikuiset norpat ovat 85–160 senttimetriä pitkiä ja painavat 40–90 kilogrammaa. Norpat voivat elää jopa 35-vuotiaiksi. Muista hylkeistä norpan erottaa muun muassa lyhyempi kuono ja litteämpi naama. Silmät katsovat suoremmin eteenpäin kuin muiden hylkeiden luoden vaikutelman inhimillisistä kasvoista. Norpan erottaa myös sen selässä ja kyljissä olevista vaaleista renkaista."
Wikipedia

Sivuston hallinta

Veden valamia is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © Veden valamia