Perusasentoon laatikkometelmällä

13. elokuuta 2013

Luin taannoin niin sanotusta laatikkomenetelmästä, jonka avulla koira on varsin helppo opettaa käyttämään takapäätään oikein sivulletulossa ja käännöksissä. Tässä norjalainen opetusvideo kyseisestä menetelmästä:

Olemme Norpan kanssa ehtineet jo treenata sivulletuloa melko paljonkin ja Norppa tulee kyllä kivasti sivulle, mutta perusasento jää herkästi vinoksi. Takapää ei siis tahdo pysyä aina täysin etupään mukana. Päätin ottaa tämän menetelmän käyttöön suoristaakseni perusasentoa ja opettaakseni Norpalle takapään käyttöä.

Laatikkotreenejä on nyt viikon verran takana ja takamus pyörii hienosti mukana! Seurasin melko tarkkaan videon ohjeita, mutta vaihdoin laatikon (aka pesuvadin) pienempään kulhonkanteen ennen kuin luovuin apuvälineestä täysin. Teemme tällä hetkellä harjoituksia välillä apuvälineen kanssa ja välillä ilman. Vadin/kannen kanssa Norppa osaa jo pyörähtää hienosti suoraan perusasentoon. Ilman apuvälinettä kriteerit täytyy pitää vielä toistaiseksi alhaisempina, mutta koira on selvästi alkanut kiinnittää huomiota takapäänsä sijaintiin.

Oikea paikka on vielä vähän hakusessa ilman kantta, mutta Norppa on viikon aikana alkanut oikeasti pysytellä sivullani ilman, että joudun kokoajan kannustamaan sitä mukaan. Voin ottaa askeleen suuntaan tai toiseen ja koira todella tulee mukana pyrkien oikeaan asentoon.

Laatikkoharjoitusten alettua sujua olemme harjoitelleet myös vastapäivään pyörimistä / vasemmalle kääntymistä. Aloitin harjoitukset kävelemällä itse koiran ympärillä ja palkitsemalla aina, kun etujalat pysyivät kutakuinkin paikallaan takapään pyöriessä. Tämä osoittautuikin helpoksi tehtäväksi laatikkoharjoitusten jälkeen, joten vaikeutin harjoitusta varsin pian alkamalla itse pyöriä paikallani. Koiran takamus ei vielä pysy aina ihan mukana, mutta selvää yritystä on ilmassa!


Ei vielä kommentteja. Olisitko sinä ensimmäinen kommentoija?

Jätä kommentti

vaaditaan

vaaditaan