Pentutapaaminen vol. 1

2. maaliskuuta 2013

Norppa sai ensimmäisen rokotuksensa perjantaina. Eläinlääkärikäynti meni oikein mallikkaasti eläinlääkäriltä ja pieneläinhoitajalta rapsutuksia kerjäämällä. Omistajaa taisi lopulta jännittää enemmän kuin pentua. :D Sain samalla punnittua Norpan tarkemmalla vaa’alla ja tytöllä on painoa nyt 12 viikon iässä vajaat 11 kiloa. (Epätarkalla) Henkilövaa’alla tehtyjen punnitusten perusteella painoa on tullut lisää noin 1 kg/vko. Tyttö lienee sopivissa mitoissa, sillä kylkiluut eivät näy, mutta tuntuvat kevyesti silittämällä ja vyötärökin on alkanut paljastua pentupyöreyden alta.

Yksi eläinlääkäriaseman hoitajista esitteli vetämäänsä pentukerhoa, johon ajattelin mennä ensi viikolla tutustumaan Norpan kanssa. Kerho on kuuleman hyvin vapaamuotoinen: eläintenhoitaja kertoo mm. koiran arkisista hoitotoimenpiteistä, loisista ja ensiavusta samalla, kun pennut saavat leikkiä keskenään.

Varsinainen asiani oli kuitenkin tällä kertaa Norpan kasvattajan järjestämä pentutapaaminen. Kävimme treffaamassa paitsi Norpan sisaruksia myös toisen, päivää vanhemman pentueen lapsosia. Menoa ja meininkiä riitti, kun yhteensä 17 labbistenavasta suuri osa pääsi paikalle. Oli erittäin mielenkiintoista jakaa kokemuksia ja kuulumisia muiden kohtalotovereiden kanssa. Seuraava treffikerta onkin sovittu jo ensi lauantaiksi.

Alla labbislapsia tuutin täydeltä. Annoin kuvausvastuun äidilleni, joka ei ole aiemmin kuvannut järjestelmäkameralla. Suonette siis anteeksi kuvien tekniset puutteet.


Kuvassa esiintyvä keltainen narttu on Norpan emä


Ei vielä kommentteja. Olisitko sinä ensimmäinen kommentoija?

Jätä kommentti

vaaditaan

vaaditaan