Pentukerhoa ja kevään luentokurssi koirista

22. maaliskuuta 2013

Norppa pääsi taas eilen leikkimään pentukerholaisten kanssa samalla, kun itse kuuntelin luentoa koirien rokotuksista ja loisista. Edelliskerralla mukana olleista pennuista kerhossa oli tällä kertaa vain pieni sekarotuinen uros. Norppa onnistui viimeksi houkuttelemaan pikkukaverin ulos piilostaan, mutta Norpan energiamäärä oli tällä kertaa vähän liikaa kyseiselle pennulle. Uusina tuttavuuksina tavattiin bouvier, (toy-/kääpiö)villakoira ja saksanseisoja. Kolme muuta pentua katselivat vähän ujompina sivusta Norpan ja seisojan painileikkejä. Erotimme Norpan ja seisojan muutamaan otteeseen leikin alettua näyttää rajulta, mutta kaverukset olivat taas pian toistensa kimpussa.

Pentukerhossa huomaa kuinka pentujen suhtautuminen uusiin tuttavuuksiin vaihtelee hyvinkin suuresti niin rodusta kuin yksilöstäkin riippuen. Siinä missä bouvier näytti arastelevan ensi alkuun uusia tuttavuuksia ja pikkukoirat liki juoksivat niitä pakoon, Norppa syöksyi innosta soikeana kaikkien uusien ihmisten ja koirien luokse. :D

Huomasin eilen, että yliopistolla pyörii tällä hetkellä koiria käsittelevä luentosarja, joka sopii paremmin kuin hyvin omiin aikatauluihini. Tarkoitukseni olisikin käydä kuuntelemassa mitä yliopistolla opetetaan koirien ruokinnasta, jalostuksesta ja luonteesta. Luennoitsijoina on ihmisiä niin yliopistolta, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta, Kennelliitosta kuin Opaskoirakoulultakin. Ainakin tämän päivän luento koirien DNA-tutkimuksista oli erittäin mielenkiintoinen. Raapustelen siitä viikonlopun aikana blogiin jonkinlaisen tiivistelmän/pohdinnan/tmv.

Tähän loppuun vielä muutama kuva tämän päivän metsälenkiltä. Norppa esittelee ylpeänä uutta kaulapantaansa. Mustista & Mirristä löytyi alennuslaarista kivanoloinen nahkapanta: sorruin, kun hintaakin oli vain pari euroa.


2 kommenttia merkintään Pentukerhoa ja kevään luentokurssi koirista

 • Eva kirjoitti:

  Ihana pentu!
  Itselläni labbis myös.
  Mikä on Norpan mielestä varasta maailmassa?

  • Hanna kirjoitti:

   Norppa kiittää! Norpan mielestä parasta maailmassa on ehdottomasti ruoka. :D Tällä hetkellä toisena tulevat varmaankin uudet ihmis- ja koiratuttavuudet sekä kävyt ja hanskat.

 • Jätä kommentti

  vaaditaan

  vaaditaan