Hammaslääkärillä

12. huhtikuuta 2013

Meillä kävi viikko sitten perjantaina vähän toisenlainen hammaskeiju, joka vei mennessään yhden Norpan kulmahampaista.

Huomasin taannoin, että Norpan toinen yläkulmuri oli menettänyt puolet täydestä pituudestaan. Eläinlääkäri katsoi hammasta tehosterokotusten yhteydessä ja totesi, että sen poisto olisi erittäin suositeltavaa. Hammas oli tosiaan puolesta välistä poikki ja ydin/juurikanava/tmv. täysin esillä. Kanavan kautta ikeneen olisi kuuleman saattanut päästä bakteerien aiheuttama tulehdus, joka voisi vahingoittaa pysyvää hammasta. Pysyvä hammas ei näytä vielä minkäänlaisia merkkejä itsestään, joten lääkäri suositteli katkenneen maitohampaan poistamista nukutuksessa.

Hammas poistettiin viikko sitten perjantaiaamuna, joten kyseinen päivä meni meillä likimain täyslevossa. Päivän ensimmäisen puoliskon Norppa valitteli surkeaa kohtaloaan ja oli vielä selvästi muissa maailmoissa nukutuksen jäljiltä. Elämä voitti kuitenkin hitaasti, mutta varmasti. Illan viimeisellä pissatuksella pentu jaksoikin jo vetää pentuhepulit.

Sain eläinlääkäriltä ohjeen pitää Norpan erossa kaikista kovista esineistä: tikkujen, luiden, kovien lelujen yms. pureskelu on kielletty. Arvatkaa kuinka helppo yhdistelmä on hampaitaan juuri vaihtava labbispentu & kovien esineiden pureskelukielto?! :D

Näin siis meillä. Tähän loppuun vielä muutama kuva tältä päivältä, kun kävimme Norpan kanssa treffaamassa Dahlia-kultsua omistajineen suolla. Itse olin aamupäivällä kuuntelemassa Opaskoirakoulun johtajan, Riitta Liimataisen, luentoa aiheesta ”Koirien luonne”. Saatte tiivistelmän luennosta joko viikonloppuna tai ensi viikon aikana.


Ei vielä kommentteja. Olisitko sinä ensimmäinen kommentoija?

Jätä kommentti

vaaditaan

vaaditaan