Bussia ja metroa testaamassa

17. helmikuuta 2013

Kävimme eilen Norpan kanssa ihmettelemässä Helsingin julkista liikennettä. Bussia odotellessa pentu halusi ihan ehdottomasti kiivetä pysäkin viereen kerätyn lumikasan päälle istumaan. Siinä se nökötti ja keräsi ihmisiltä huvittuneita katseita. Bussiajelusta Norppa ei ollut moksiskaan, vaan istui kiltisti jaloissani ja katseli käytävällä ohikulkevia ihmisiä.

Metroasemalla odottelusta koiralapsella oli sen sijaan oma mielipiteensä. Halusin nähdä kuinka Norppa reagoi tuleviin ja lähteviin metrojuniin, joten seisoskelimme hetken laiturilla vain katselemassa aseman elämää. Junista pentu ei paljon virkkonut, mutta paikoillaan nököttäminen oli kerta kaikkiaan armottoman tylsää, kun ympärillä pyöri niin paljon kivoja ihmisiä. Metrossa sisällä Norpan huomio puolestaan kiinnittyi lähinnä kahteen nelijalkaiseen kanssamatkustajaan.

Satuimme samalla reissulla eksymään jääkiekkokaukalon laidalle kuuntelemaan talvisen urheilukentän ääniä. Ajattelin ensin, että Norppa saattaisi vierastaa kaukalon seinään kolahtelevista kiekoista lähtevää ääntä samalla tavoin esimerkiksi imurin, pesukoneiden ja auton puhaltimen ääniä. Sain aika pian huomata erehtyneeni, sillä koira olisi itsekin mennyt mieluusti kaukaloon tutkailemaan äänen aiheuttajia. Pyykinpesukonekaan ei muuten enää arveluta, sillä tapasin tänään pennun kirsu kiinni sen lasissa. Pyykkien pyöriminen on kerrassaan kiehtovaa seurattavaa! Muistan itsekin, kun meille tuli ensimmäinen edestä täytettävä pyykinpesukone: televisio sai muutamaksi päiväksi todellisen haastajan, kun istuimme molempien sisarusteni kanssa pesukoneen ääressä.

Tässä vielä muutama kuva tämän päivän pissatusulkoiluilta, kun sain kerrankin värvättyä siskon apukäsiksi (ja -silmiksi). Mustan pennun kuvaaminen on muuten uskomattoman hankalaa, arh! :D


2 kommenttia merkintään Bussia ja metroa testaamassa

 • Elina kirjoitti:

  Hurjan söpö pentu! Ja kuulostaa ihanan reippaalta verrattuna näihin omiin ”maalaisjuntteihin”, jotka ei ole loppujen lopuksi tottunut kovinkaan monenlaisiin asioihin! :)

  • Hanna kirjoitti:

   Norppa kiittää kehuista! Pentu on ollut alusta lähtien tosi utelias, mutta reipastuu päivä päivältä enemmän ihan silmin nähdenkin. :)

 • Jätä kommentti

  vaaditaan

  vaaditaan