10 viikkoisesta 11 viikkoiseksi

25. helmikuuta 2013

Tällä kertaa saatte kerta-annoksena kokonaisen viikon kuulumiset. Suuntasimme alkuviikosta ihmettelemään Helsingin kantakaupungin vilskettä. Tämä tarkoitti visiittejä Kampin kauppakeskukseen, Rautatieasemalle ja Sörnäisten metroaseman ympäristöön. Vierailut pitivät sisällään muun muassa metro- ja bussiajelua, raitiovaunujen pällistelyä ja hissiajeluja.

Norppa ei ole oikeastaan missään vaiheessa arastellut kaupungissa liikkumista. Erilaisia ääniä on kyllä pysähdytty kuuntelemaan tiheäänkin, mutta matka on jatkunut lyhyen ihmettelyn jälkeen reippaasti eteenpäin. Hissit, julkiset liikennevälineet ja ostoskeskuksen vilske eivät ole häirinneet pentua ollenkaan, mutta rautatieaseman edustalla haitarin kanssa musisoinut katusoittaja meinasi olla pienelle liikaa. Pienen rohkaisun jälkeen pentu suostui kuitenkin kulkemaan soittajan ohi, kunhan turvaväli pysyi riittävänä.

Tarkoitukseni oli ajaa Norpan kanssa Sörnäisistä raitiovaunulla Kamppiin, mutta ratikat olivat niin täynnä, etten viitsinyt ahtautua niihin koiran kanssa. Tyydyimme siten ihmettelemään vaunuja vain ulkopuolelta. Mitä metroilla ja busseilla ajeluun tulee, Norppa on niiden suhteen jo kuin vanha tekijä. Ajoimme kaukolinjan bussilla noin 35 kilometrin matkan (45 minuuttia) ja pentu nukkui koko matkan rauhallisena jaloissani.

Lauantaina Norppa pääsi treffaamaan ikäistään rotutoveria Pepsiä ja parivuotiasta kultaistanoutajaa Sipsiä. Pepsi on Norpan kasvattajan kasvatteja, mutta Norppaa päivän verran vanhempi. Norppa on päässyt treffaamaan valitettavan vähän muita koiria, joten parin seuraavan viikon ohjelmaan sisältyy mahdollisimman monen turvallisen koirakaverin moikkaaminen. Tarkoitus on myös piipahtaa eläinlääkäriaseman järjestämässä pentukerhossa, kunhan Norppa saa ensimmäiset rokotuksensa perjantaina. Tiedossa on myös pari kasvattajan järjestämää pentutapaamista, joita odotan suurella mielenkiinnolla.

Muutoin päivät koiran päivät ovat kuluneet milloin milläkin tavalla: tavaroita kantamalla, kenkiä pureskelemalla, nukkumalla sekä puuhastelemalla ulkona ja sisällä. Olemme ulkoilleet metsikössä ja treenanneet ahkerasti luoksetuloa. Nappuloiden etsimistä sisältä ja ulkoa on harjoiteltu melkein päivittäin, sillä Norppa suorastaan rakastaa sitä. Päätin kokeilla voisiko etsimisintoa valjastaa johonkin hyödylliseen ja aloimme taannoin treenata avainten etsimistä. Sain taas huomata kuinka pätevä pikkuhaukku minulla onkaan: Norppa merkitsi avaimet istumisella ja tiiviillä tuijotuksella jo muutaman harjoituskerran jälkeen!


Ei vielä kommentteja. Olisitko sinä ensimmäinen kommentoija?

Jätä kommentti

vaaditaan

vaaditaan