Bambi liukkailla jäillä ja peura ajovaloissa

Toisin sanoen Muikun näyttelydebyytti tai näyttelykatastrofi – ihan kummin se halutaan mieltää. Vanha, tuttu ja turvallinen ”ei menny kuin Strömsössä” -putki jatkuukoon. Menestystä ei tullut, mutten sitä tuossa joukossa odottanutkaan. Eniten jäi harmittamaan esiintyminen: Kukaan touhua katsellut ei varmasti uskoisi, että takana on sekä omatoimitreeniä että kymmenkunta mätsäriä tältä kesältä… Yksi ala-arvoisimmista esityksistämme. Kehno reissu, mutta tulipahan tehtyä.

Muikun arvostelu Spanieliliiton päänäyttelystä Hyvinkäältä tältä päivältä:

”Pretty headed girl. Good size. Needs more substance a bone. Ample rear angulation. Could do with more ring practise. Moved nicely round the ring.” – Tuloksena erittäin hyvä (EH) ja tuomarina Diane Conrad (GB)

Tulokseen olen sinänsä ihan tyytyväinen. Tuomari jakeli junnunartuille 3x ERI, 6x EH ja 1x T, mikäli jännitykseltäni pysyin laskussa. Muikku ei siis erottunut mitenkään erityisen rumana ankanpoikasena joukosta. Mutta sitten se esiintyminen… Mulla oli hihnan päässä koiran sijaan letku, joka ei tahtonut pysyä seisomassa ja kirjaimellisesti veti lipat kehässä. Ihan oma vika, sillä jännitykseni taisi heijastua koiraan. En tiennyt yhtään kuinka toimia luistavalla alustalla, joten lopputulos oli sitten sen mukainen: Muikku liikkui kuin bambi liukkaalla jäällä ja mie olin todennäköisesti kuin peura ajovaloissa. Koiralle ei näyttäisi jääneen traumoja, mutta itsestäni en ole niinkään varma.

Juuh, ei päässyt näyttelykärpänen puremaan ja tulipahan haudattua ne vähäisetkin ajatukset Messarista. Vaikka unohdettaisiin kehäkatastrofi, sisäinen näyttelyihmiseni odottaa silti yhä edelleen löytämistään. Petyin aikalailla saatuani arvostelun käteeni: Odotin hieman kattavampaa arviota koirastani, mutta sainkin pari ympäripyöreältä tuntuvaa lausetta. Ne ei oikeastaan tuoneet mitään lisää siihen käsitykseen, jonka olen omasta koirastani täytenä keltanokkana muodostanut. Kasvattaja lohdutteli, että tällaisia nämä tuppaavat olemaan. Vaikea uskoa, että maksoin tuosta muutaman lauseen sisältävästä paperilappusesta melkein 40 euroa – keksisin kyseiselle summalle monta muuta parempaakin kohdetta. 😀

Ehkä me keskitytään mätsäröimään. Mikäli vaan itse ehdin toipua järkytyksessä ensi kesään mennessä, niin voishan tuon ilmoittaa kokeeksi johonkin ulkonäyttelyyn.


Muikku 10 kk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *