Koira2013 ja Voittaja 2013

15. joulukuuta 2013

Kävin tänään katsastamassa Suomen suurimman koiratapahtuman. Messukeskuksessa järjestettiin menneenä viikonloppuna Koira2013-tapahtuma ja sen yhteydessä kolme kansainvälistä koiranäyttelyä. Viikonlopun näyttelyihin oli uutisoinnin mukaan ilmoitettu jopa maailmanlaajuisesti ennätyksellinen määrä koiria. En tiedä oliko järjestelyjä muutettu vai reistaileeko muistini, mutta mielestäni tila tuntui kuitenkin huomattavasti väljemmältä kuin menneinä vuosina.

En jaksanut juurikaan tuijotella näyttelykehiä, vaan keskityin kiertelemään ständejä ja tallentamaan meininkiä kameralla. Labbiskehällä poikkesin JUN-narttujen aikana ja totesin, että Norppa näyttää kehässä olleisiin ikätovereihinsa verrattuna ihan kakaralta! Norppa ei tokikaan ollut itse mukana, vaan odotteli kotona tuliaisia.

Lompakko keveni messutarjousten myötä yllättäen vain 21 €. Olin päättänyt jo etukäteen, etten tee heräteostoksia, vaan ostan jo pidempään hankintalistalla olleita asioita. Tosin lähdin pienellä riskillä Messariin, koska en ollut miettinyt yhtään etukäteen mitä ne ”pitkään hankintalistalla olleet asiat” ovat. :D

Mukaan tarttui lopulta solmulelu (6 €), nimikyltti (9 €) ja kolme kiloa Brit Caren isojen rotujen junioreille tarkoitettua ruokaa (2 €/kg). Olen kierrellyt useita eläintarvikeliikkeitä etsimässä pidempää solmu-/narulelua – nyt se löytyi! Puhelinnumerolla varustettu nimikyltti on puolestaan pitänyt hankkia jo useita kuukausia sitten, mutta se on aina jäänyt. Brit Caren kuivamuona oli kyllä puhdas heräteostos, vaikka olenkin joskus harkinnut kyseisen täysravinnon kokeilemista.

Norpalta poistettiin eilen tikit. Takakoivet ärsyyntyivät ilmeisesti sorkkimisesta sen verran, että kintereet turposivat illemmalla ja ylösnouseminen oli poikkeuksellisen hankalaa. Pahin turvotus näyttäisi laskeneen yön aikana ja ylösnousukin on helpottunut, vaikka se on edelleen leikkausta edeltänyttä aikaa verkkaisempaa.

P.S. Olen kytännyt Norpan liikkeitä niin hektisesti viime aikoina, että huomasin tänään Messarissa tekeväni samaa kaikille ympärillä oleville koirille. Itse asiassa, taidan usein etsiä liikkeiden epäpuhtauksia myös kadulla vastaantulevilta koirilta…


2 kommenttia merkintään Koira2013 ja Voittaja 2013

 • paimariah kirjoitti:

  Eddy 8kk lähettää terkkuja ja tsemppiä Norpalle! :)
  Eddy on kultainennoutaja, joka relaa tuossa ylimmässä kuvassa Golden Ring -ständillä. Aivan sattumalta löytyi tuo kuva ja tämä blogi. :)

  • Hanna kirjoitti:

   Kiitos! Hauska sattuma. :D Itse asiassa, kuvassa esiintyy myös eräs perhetuttuni, jota en edes huomannut kuvaa napatessani, vaan vasta kotona kuvaa käsitellessäni.

 • Jätä kommentti

  vaaditaan

  vaaditaan